MetaTrader 4 průvodce: vytváření obchodů

V minulém článku jsme si vysvětlili, co to MT4 je a jak ho můžete zdarma stáhnout. I přesto, že se jedná o velmi intuitivní software, tak je nejlepší se učit ho ovládat podle nějakého průvodce. V této části našeho průvodce se dozvíte, jak zadávat příkazy do platformy MetaTraderu a co jednotlivé funkce znamenají.

Jak zadávat příkazy pro vytváření obchodů

Pokud si chcete obchodování vyzkoušet na demo účtu, který jsme si minule založili, tak se musíte naučit zadávat příkazy. Učinit tak můžete, pokud si rozkliknete záložku „Nový pokyn“. Následne se vám v levem horním rohu ukáže měnový pár, který plánujete obchodovat. Ten zkontrolujete a pokud ho budete chtít změnit, tak v horním rohu rozkliknete záložku symbol a měnový pár jednoduše vyberete jiný. Nyní pokračujeme s nastavením našeho nového příkazu.

Typ realizace – okamžitá: Tento typ příkazu se vyplní okamžitě, jakmile pozici potvrdíme. Není zde žádná prodleva, jako u druhého typu realizace

Typ realizace – čekající pokyn: Jak už název napovídá, tak tento pokyn na něco čeká. A ne jen tak na něco, ale na dosažení nějaké ceny, anebo vámi určeného času. Pozice se pak realizuje, jakmile se tato podmínka splní, ne dříve a ne později. Když si tento typ rozkliknete, tak sami hned uvidíte, že se vám zobrazí dodatečné nastavení, ve kterém bud zadáte „buy limit, sell limit, buy stop, sell stop, buy stop limit a sell stop limit.

Objem : Objem značí objem naší pozice, která se určuje v lotech.

Zastavení ztrát: nebo také stop loss je funkce, která vám obchod uzavře při dosažení vámi maximální nastavené ztráty.

Realizovat zisk: nebo také take profit je naopak funkce, kterou jako obchodníci používáte pro uzavření obchodu při zisku. Tento nástroj se používáte, pokud se třeba bojíte, aby se cena najednou nerozmyslela a nezačala padat dolů. Jak někteří říkají, radši méně jistých peníz, než-li žádné.

Prodat X Koupit. Pak už se jen rozhodnete, jestli chcete hlavní měnu koupit, anebo prodat (hlavní měna je ta první měna při popisu měnového páru). Takže třeba u páru EUR/USD je hlavní měna euro.

Leave a comment